6ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – “Καρκίνος στο Κατώφλι μιας Νέας Εποχής”

6ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – “Καρκίνος στο Κατώφλι μιας Νέας Εποχής”

6ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
“Καρκίνος: Στο κατώφλι μίας νέας εποχής”

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες,
 
Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟK, στις 3-5 Φεβρουαρίου 2022, το οποίο όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουμε στις αρχές Φεβρουαρίου, ώστε ταυτόχρονα να τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου.
 
Φέτος αρχίζει μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης που έχει ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα  που επέφερε η Πανδημία Covid-19 στην ογκολογική περίθαλψη. Mε το μήνυμα «Ας κλείσουμε τα κενά της ογκολογικής περίθαλψης», η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου υπενθυμίζει σε όλους ότι ο καρκίνος δεν περιμένει και ότι οι καθυστερήσεις και οι παραλείψεις εξετάσεων και θεραπειών, χρειάζεται να αποκατασταθούν το ταχύτερο.
 
To 6o Eτήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ – «Καρκίνος: Στο Κατώφλι μιας Νέας Εποχής» αναφέρεται όχι μόνο στη νέα μετα-Covid-19 εποχή για τον καρκίνο, αλλά και στη νέα εποχή που ανοίγεται στην Ευρώπη με την έναρξη των έργων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο των δύο εμβληματικών δράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου και της Αποστολής για τον Καρκίνο.
 
Το Συνέδριο φέτος θα  διεξαχθεί υβριδικά, στο Ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός», στην Αθήνα, με μικρό αριθμό, πλήρως εμβολιασμένων, ομιλητών και συνέδρων στην αίθουσα, και με ευρεία διαδικτυακή συμμετοχή.
 
Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής https://bit.ly/3I2A14v, ώστε στη συνέχεια να λάβετε τον σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά το Συνέδριο. Μπορείτε επίσης να προωθήσετε αυτό το μήνυμα σε φίλους και συναδέλφους ή να τους ενημερώσετε σχετικά, αναφέροντας τη συμμετοχή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Μέσα από τις τοποθετήσεις εξαίρετων ομιλητών και σχολιαστών και την ενεργή συμμετοχή των 40 συλλόγων μελών μας από όλη την Ελλάδα, στόχος μας είναι να αναδειχθούν οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα θέματα της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας & ασφάλειας των ασθενών, στις επιπτώσεις της πανδημίας στους ασθενείς με καρκίνο, πώς ο νέος Κανονισμός για την Αξιολόγηση Ιατρικής Τεχνολογίας θα επηρεάσει την έγκριση και αποζημίωση νέων θεραπειών, στις σημαντικές εξελίξεις που συντελούνται στην Ιατρική Ακριβείας στην Ογκολογία, στις δυνατότητες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον Καρκίνο να δημιουργήσει η χώρα ένα σύγχρονο Εθνικό Σχέδιο για τον Έλεγχο του Καρκίνου και ταυτόχρονα να εκσυγχρονίσει την ογκολογική περίθαλψη από την πρόληψη μέχρι την επιβίωση, στις νέες δυνατότητες που ανοίγονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον χώρο της υγείας και της έρευνας καθώς και στην παροχή ανακουφιστικής φροντίδας στην Ελλάδα και στον ρόλο των φροντιστών ασθενών με καρκίνο.
 
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Συνεδρίου στον ιστοτόπο μας: https://ellok.org/2022-conference/
Προτείνουμε να μελετήσετε το πρόγραμμα, να γνωρίσετε τους εξαιρετικούς ομιλητές και να μας στείλετε τις ερωτήσεις που θα θέλατε να τους κάνετε στο info@ellok.org